Home
Contact
Vacatures
Referenties
Grondwerk
Wegenbouw
Riool
Bodemsanering
Waterwerken
Bedrijfsactiviteiten
Nieuws

Sturm BV, leerlingbedrijf voor jonge GWW specialisten

Certificaten
In- en verkoopvoorwaarden
Bewoners P.J. Troelstralaan e.o. Zaandam
Uw factuur aan Sturm BV
Overige

Nieuwe leerlingen kunnen zich bij het SPG aanmelden op:

Stationsplein 129
1703 WE Heerhugowaard
Telefoon 072- 5714743

Voor meer informatie
www.spgnh.nl

“Ik help bij de projectadministratie, coördineer allerlei werkzaamheden op de bouwplaats en sta net als de anderen ook gewoon met mijn benen in de prut”, zegt de 20-jarige Ran van der Vliet. Hij loopt tien weken stage bij Sturm BV en wordt ingezet bij een woningbouwproject in Oostzaan waarvoor wij de grondwerkzaamheden verrichten. Met zijn eigen drone filmt Ran de werkzaamheden en tegen de tijd dat hij weer terug is op school heeft ons bedrijf een leuke bedrijfsfilm. Dat schept toekomstperspectief aan beide kanten…

Leren in de praktijk
Ran van der Vliet volgt een opleiding voor uitvoerder in de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Na de HAVO koos hij voor een technische opleiding op de MTS. “Een mooie opleiding, maar het meeste leer ik in de praktijk”, vertelt Ran. “Daarom heb ik het zo naar mijn zin bij Sturm. Het is een fijn bedrijf met leuke collega’s en mooie projecten. Ze waren onmiddellijk enthousiast over mijn plan om de werkzaamheden in Oostzaan te filmen. De drone is mijn hobby, ik heb hem gekocht om in mijn vakanties in de bergen te filmen. Superleuk dat ik hem nu ook op mijn werk kan gebruiken.”

Leerlingen voelen zich thuis
Ook de leerlingen Loek Zandvliet (19), Rick Perisutti (21) en Melvin Wesselsz (17) voelen zich thuis bij Sturm. Zij volgen hun opleiding in het kader van een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) via het kennis- en adviescentrum voor de infrasector SPG. Leerling machinist Loek is al twee jaar bij Sturm. Hij gaat net als Rick en Melvin één dag per week naar school en rondt zijn opleiding over twee jaar af. Hij zegt blij te zijn als hij klaar is met school, maar hoopt dan wel bij Sturm te kunnen blijven. Rick, leerling vakman GWW, is nog maar kort bij Sturm. Hij is net begonnen met zijn opleiding en hoopt uiteindelijk voorman te worden. “Dan heb ik nog wel een poosje te gaan, maar je kunt de opleiding ook versneld volgen en dat ga ik proberen.”

Combinatie van leren en werken
Sturm is één van de zestig aangesloten infrabedrijven bij het SPG-NH en directeur Frenk Clemens is er zelfs bestuurslid. “In onze bedrijfstak leren jonge mensen het meest in de praktijk. Het is dus noodzakelijk dat we ons actief bemoeien met de opleidingen en daarvoor continu jonge mensen werven. In ons bedrijf hebben we twee leermeesters aangesteld, die de jongens in de praktijk opleiden. Het theoretische deel van de opleiding volgen de leerlingen op een ROC. Zo wordt leren en werken gecombineerd, verdienen de leerlingen direct al een aardig salaris en wordt grond- weg- en waterbouw aantrekkelijk voor jongeren.”

Druk hier voor de weergave van de drone film die Ran gemaakt heeft.
Telefoon 075-6174051
Email info@sturmzaandam.nl
Nieuwe truck levert bijdrage aan duurzaamheids- doelstelling Sturm BV
Lees meer........
GPS bespoedigt werk in Oostzaan
Lees meer........
Sturm BV leerbedrijf voor jonge GWW specialisten
Lees meer........
Slimme regenafvoer bij Afvalzorg

Lees meer........
Meerwaarde Sturm BV bewezen


Lees meer........
Afscheid Bram Sturm, half werk niets voor markante directeur.
Lees meer........