Nieuws

Meerwaarde Sturm BV bewezen


Home
Contact
Vacatures
Referenties
Grondwerk
Wegenbouw
Riool
Bodemsanering
Waterwerken
Bedrijfsactiviteiten
Certificaten
In- en verkoopvoorwaarden
Bewoners P.J. Troelstralaan e.o. Zaandam
Uw factuur aan Sturm BV
Overige

Een succesvolle aanbesteding staat of valt met een goede EMVI-aanpak. Er wordt niet alleen naar de prijs gekeken, maar ook naar de kwaliteit die de inschrijvende partij biedt. Natuurlijk kan een aannemer alles beloven want papier is geduldig. Maar als je dat vervolgens in de praktijk niet kunt waarmaken, komt dat als een boemerang terug. Weinig beloven is ook geen optie want dan haal je de opdracht niet binnen. Wat zijn de ervaringen van Sturm?

Rapportcijfer
De kwalitatieve criteria waarop een aanbesteding wordt gegund, moeten opdrachtgevers bij een EMVI (economisch meest voordelige inschrijving) van tevoren bekendmaken. Daarbij gaat het vaak om duurzaamheid, projectbeheersing en publieksgerichtheid. Veel overheidspartijen vragen de inschrijvende aannemers om zichzelf een rapportcijfer te geven voor de kwaliteiten die zij daarin kunnen bieden. Zo komt het prestatieniveau ofwel de meerwaarde van de aannemer duidelijk tot uiting.

Spannend
Frenk Clemens, directeur Sturm BV: “Bluffen heeft geen zin. Als je de rapportcijfers, die je jezelf als bedrijf hebt gegeven, in de praktijk niet haalt, krijg je een boete en bovendien een slechte naam. Als je je eigen cijfers wel waarmaakt krijg je een (fictieve) bonus. Wij hebben inmiddels met dit nieuwe systeem al verschillende aanbestedingen gewonnen. Daarbij hebben wij niet geschroomd onszelf hoge cijfers toe te kennen, want wij weten wat wij kunnen. Een ander systeem is dat overheden onderling hun ervaringen met aannemers met andere overheden delen op een besloten website. Dit systeem heet Past Performance. Vanuit deze besloten website kunnen andere overheden weer aannemers selecteren met goede cijfers van gemaakte werken. Natuurlijk het blijft spannend of de opdrachtgever onze inspanningen ook zo zien. De voldoening is steeds groot als dat zo blijkt te zijn.”

Positieve rapportage
Zelfstandig adviseur Rob Ebbelaar wordt regelmatig ingehuurd door onder andere de gemeenten Wormer en Oostzaan om toezicht op werk in uitvoering te houden. In die hoedanigheid komt hij Sturm regelmatig tegen. “Ik werk graag met dit bedrijf”, zegt Ebbelaar. “Ze werken niet alleen netjes en snel, maar denken ook goed mee. Er wordt niet maar wat aangemodderd als ze onvoorziene problemen tegenkomen. Dan wordt er keurig overlegd en brengen zij hun ervaring in. Dat wekt vertrouwen. Ik rapporteer dus altijd positief over Sturm.” 

Eindcijfer EMVI 8.2
Project Kolksloot C te Oostzaan
Telefoon 075-6174051
Email info@sturmzaandam.nl
Nieuwe truck levert bijdrage aan duurzaamheids- doelstelling Sturm BV
Lees meer........
GPS bespoedigt werk in Oostzaan
Lees meer........
Sturm BV leerbedrijf voor jonge GWW specialisten
Lees meer........
Slimme regenafvoer bij Afvalzorg

Lees meer........
Meerwaarde Sturm BV bewezen


Lees meer........
Afscheid Bram Sturm, half werk niets voor markante directeur.
Lees meer........