| Een verhaal van

"BIM-Model bevestigt: onze oplossingen werken"

Sturm is een aannemer die graag wordt gekozen om haar ervaring en expertise. Dat geldt ook zeker bij nieuwbouwproject PostNL in Purmerend. PostNL is het voormalige postkantoor aan de Gedempte Where, dat is gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw van 158 huurappartementen. Directieleden Niels Buijs en Frenk Clemens vertellen enthousiast over de uitdagingen én oplossingen binnen het project.
 
Samen met de gemeente Purmerend heeft Sturm de nieuwe kadeconstructie langs de Where uitgewerkt. Niels licht toe: "Deze damwand wordt verankerd met groutankers tot op de tweede zandlaag op 16 meter onder het maaiveld. Al in de ontwerpfase zagen we dat de constructie een clash veroorzaakt tussen de bestaande palen van het voormalige PostNL pand en de nieuwe palen voor de nieuwbouw. Een ingewikkelde puzzel, die Sturm heeft opgelost met behulp van in-house 3D/BIM mogelijkheden bij BodemPlan. Dat is een zusterbedrijf, ons interne ingenieursbureau. Met een overtuigend 3D-ontwerp kunnen we de gemeente Purmerend laten zien dat onze oplossingen in de praktijk ook écht gaan werken.”
 
Sturm zorgt verder voor de complete herinrichting en bestrating van het omliggende gebied, inclusief de groeninrichting. En om de hoogteverschillen in het nieuwe maaiveld op te vangen brengen we een imposante trappartij aan langs de Hoornselaan. "Alles doen we geheel in binnenstedelijke stijl, gebruikmakend van hoogwaardige en luxe materialen,” vertelt Frenk trots.

Sturm werkt bij dit veelomvattende project in opdracht van 3 klanten. Niels: "Het bouw- en woonrijp maken van het perceel doen we in opdracht van ontwikkelaar Rijsterborgh Vastgoed. Voor de gemeente Purmerend passen we de ondergrondse infrastructuur aan, het verwijderen en omleggen van bestaande kabels en we voorzien de kade van een nieuwe verankerde stalen damwand. Ten slotte voeren we het bouwkundig grondwerk uit in opdracht van bouwcombinatie UBA - De Nijs. Aan zusterbedrijf Markus gunden we de sloop van het oude postkantoor. Al met al een interessant binnenstedelijk project."

Voor meer informatie over het project zie: vanbrugtotbrug.nl/bouwtrajecten/post-nl/.

drs. ing. Niels Buijs drs. ing. Niels Buijs
Projectleider & Kennismaker bij Sturm