| Een verhaal van

Constructieve samenwerking bij Stommeerhoff Aalsmeer

In Aalsmeer realiseert onze klant Van Braam-Minnesma nieuwbouwplan Stommeerhoff, een project waarbij 79 woningen worden gebouwd. Op basis van het woningbouwprogramma van de gemeente Aalsmeer voorziet de bouw in verschillende segmenten; van vrijstaand tot 2 onder 1 kap en van rijtjeswoningen tot zogeheten beneden- en bovenwoningen (Bebo). 

Sturm zorgt voor het bouwkundig grondwerk op de kavels, het aanbrengen van de rioleringen en uiteindelijk het woonrijp maken van de kavels. Op dit moment zijn de eerste blokken nagenoeg klaar. Binnenkort brengt Van Braam Minnesma de bergingen aan, waarna wij deze aansluiten op het hemelwaterriool. Aansluitend brengen we nog ‘stap’-tegels aan in de tuinen. Markus (zusterbedrijf van Sturm) zal de inrichting van de openbare ruimte in de nieuwe wijk voor elkaar maken. Naar verwachting worden de eerste woningen eind mei 2022 opgeleverd. 
 
In maart 2021 ging de uitvoering voor ons van start. We zijn begonnen met het uitgraven van de 16 woonblokken door middel van GPS. Het gehele gebied is door Markus (zusterbedrijf van Sturm) in opdracht van de gemeente Aalsmeer opgehoogd met een zandpakket en voorzien van verticale drainage om de zetting van de bodem te bespoedigen. Om planningen en de kwaliteit te waarborgen trof Sturm diverse voorzieningen om de verticale drainage ook na de bouwstart aan de gang te houden. We legden schotten en rijplaten neer en zorgden voor extra bescherming van het gehele systeem tijdens de funderingsfase. 

Alle woningen worden gasloos opgeleverd. Dat betekent voor dit project dat er boringen zijn gedaan voor de aanleg van warmte- en koudeopslag. Sturm bood extra ondersteuning bij de boringen. We plaatsten draglineschotten per blok en verplaatsten deze telkens zodat de boringen op tempo uitgevoerd konden worden. 

Onderlinge communicatie en afstemming tussen uitvoerders van Van Braam-Minnesma, Markus en Sturm zorgde al snel voor een goede samenwerking. We hebben onwijs goed en prettig samengewerkt met uitvoerder Tim Gefkens en projectleider Robert Iskes (Van Braam-Minnesma). Graag tot een volgende keer! 
 

Arnoud Wijtman Arnoud Wijtman
Hoofduitvoerder & Kennismaker bij Sturm