| Een verhaal van

Flink bodemwerk De Zaanse Helden Zaandam

Afgelopen zomer is project Burano opgeleverd, een in het oog springend werk waarbij Sturm nauw betrokken was. Met bouwer en ontwikkelaar Stebru uit Nieuwerkerk aan de IJssel was de samenwerking zó goed dat Stebru besloot verder te willen met Sturm voor het vervolg op Burano: project De Zaanse Helden in Zaandam (net als Burano onderdeel van Masterplan Inverdan). Sturm kreeg het ontwerp en de realisatie van de riolering, de bouwplaatsinrichting en het bouwkundige grondwerk in opdracht. Het rioolontwerp, met alle afstemming en vergunningsaanvragen, is gemaakt door BodemPlan. Gefaseerd voert Sturm het grondwerk uit voor de nieuwbouw van tien stoere woongebouwen, met in totaal 607 woningen. 

 Het grootste deel van de riolering is aangebracht, dat heeft betrekking op fase 1 waarin we de grond van de eerste vier woontorens voorbereiden. In het nieuwe jaar starten we met het uitgraven van twee kelders van elk vier meter diep. Naar verwachting is de looptijd van dit project zo’n vier jaar. 

Met gps uitgraven, snel en tot op de komma nauwkeurig
Het terrein waarop De Zaanse Helden worden gebouwd is flink, geschat op zo’n 2 hectare. Met het gps-systeem van onze nieuwe Volvo graafmachine graven we nauwkeurig en efficiënt de bouwputten uit. Dat gebeurt op basis van een door Dani Bakkum (Landmeter bij Sturm) gemaakt 3D-model waarin exacte maten zijn opgenomen. Het is het eerste werk waarbij het gps-systeem van de nieuwe kraan wordt ingezet, en hoewel nieuw, verloopt het uitstekend. 

 Markus plaatst damwand voor veilige realisatie kraanpoer
Vanwege de ligging van het bouwterrein was een diepe kraanpoer nodig. Krachten werden gebundeld met zusterbedrijf Markus, zij brachten een tijdelijke stalen damwand aan zodat Stebru de kraanpoer op een veilige manier kan aanbrengen. In het nieuwe jaar wordt een volgende kraanpoer aangebracht, daartoe wordt door Markus de huidige damwand eruit getrild en op de andere plek herplaatst. 

 
Een geweldig project waarbij we fantastisch samenwerken met Stebru Bouw en zusterbedrijven Markus en BodemPlan
 

ing. V.R.C. (Vincent) van Vliet ing. V.R.C. (Vincent) van Vliet
Projectleider & Kennismaker bij Sturm