Hbo-stagiair Mees na half jaar met ruime infra-kennis terug de schoolbanken in.

Afgelopen vrijdag namen we afscheid van stagiair Mees van den Berg. Mees (19) is tweedejaars hbo-student Civiele Techniek aan InHolland in Alkmaar. Als rechterhand van uitvoerder Bart Koopman hielp hij ons tijdens zijn stage met duizend-en-één dingen, en dan vooral gedurende rioolrenovatieproject Singelwijk in Edam. 

In praktijk komt boekenkennis pas tot leven
Mees: “Ik heb veel geleerd bij Sturm. Zo maakte ik kennis met verschillende uitvoerings- en inspectietechnieken die ik nog niet kende. Relinen bijvoorbeeld. Dat is een renovatiemethode waarbij je het riool van binnenuit renoveert. Ik heb van dichtbij ervaren hoe relinen in de praktijk werkt. Ik leerde ook in te meten met een gps-ontvanger om er vervolgens een revisietekening van te maken. Op school leer je wel over die technieken, maar vanaf papier. In de praktijk komt die boekenkennis pas echt tot leven. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook het doel van een stage. Bij Sturm gunden ze mij alle gelegenheid om te ontdekken en te leren.”

BIM'en bij BodemPlan
In totaal duurde Mees’ stage 19 weken. In die periode kwam hij met diverse infra-aspecten in aanraking. “BIM vind ik interessant en wil ik wellicht verder mee. Ik mocht daarom een week meelopen bij BodemPlan, het interne ingenieursbureau van de Bussola Groep. Bij BodemPlan werken ze veel in BIM. Ook mocht ik een stukje werkvoorbereiding doen. Maar voornamelijk verrichte ik taken van de uitvoerder, zoals het bijhouden van de voorraden, het opstellen van werkinstructies en -tekeningen.”

Geen spijt van keuze
Wonend in Heiloo kwam Mees Sturm-projecten tegen in zijn regio. “Zo ben ik er ook terechtgekomen voor mijn stage. Ik zag Sturm in Alkmaar bezig, bij project Dockside. Dat zag er indrukwekkend uit. Het leek me een interessant en leerzaam stagebedrijf, dus heb ik contact opgenomen. Geen moment spijt van gehad!”

Gelukkig is het afscheid niet voor altijd; Mees gaat namelijk één dag per week naast zijn studie bij Sturm aan de slag.
Mees, wij danken jou hartelijk voor je positieve inzet en namens het hele team wensen wij jou succes bij het vervolgen van je studie en verdere toekomstplannen! 
 

Zoek jij ook een boeiende stage?
Wij bieden jou een stageplek waarbij je écht de kans krijgt om mee te werken aan de aanleg van rioleringssystemen, het werken in en met verontreinigde grond en het uitvoeren van (complex) bouwkundig infrawerk.
Lees hier meer.