| Een verhaal van

Herinrichting Molenbuurt Alkmaar eerste project Stadswerk072

Sturm is gestart met de herinrichting van de Molenbuurt in Alkmaar. Het is het eerste werk dat we mogen uitvoeren voor Stadswerk072, een mooi begin!
Binnen het project verwijderen we het bestaande asfalt in de straat, we vervangen het riool en brengen nieuw Infiltratie- en Transportriool (IT-riool) aan. Ten slotte zorgen we er met nieuwe klinkerbestrating voor dat het straatbeeld straks weer past bij het Alkmaarse binnenstedelijke karakter. 

Binnenstedelijke werken vragen nét dat beetje meer
Binnenstedelijke projecten als deze brengen bepaalde complexiteiten met zich mee. In de Molenbuurt is er bijvoorbeeld beperkte depotruimte voor de opslag van materialen, maar door onze spullen ‘just in time’ aan te leveren kunnen we toch efficiënt doorpakken. Een andere uitdaging is de locatie van de laad- en losvoorziening van Theater De Vest, die is gelegen in de Molenbuurt waar wij werken. Om ervoor te zorgen dat de laad- en loslocatie bereikbaar blijft, maakten we vooraf duidelijke afspraken met de beheerders van het theater, samen met Stadswerk072. En dat gaat goed! 
 
Klimaatadaptief IT-riool
Met het nieuwe IT-riool wordt de regen ondergronds door een met geotextiel omwikkelde geperforeerde horizontale buis in de bodem geïnfiltreerd. Het werkt als het ware als omgekeerde drainage, het hemelwater wordt opgevangen en gedoseerd teruggegeven aan de grond. We verhogen daarmee de klimaatadaptiviteit en voorkomen wateroverlast bij zware regenval.
 
Leerling Jasper Boot
Bewoners van de Molenbuurt herkennen Jasper Boot wellicht. Hij is tweedejaars leerling van de opleiding tot Grondwerker op het SPG en spant zich naast 1 dag school 4 dagen per week bij Sturm in voor een goed verloop van het project in Alkmaar. Jasper zorgt dat het benodigde materiaal aanwezig is, dat de werkplek netjes blijft en daarnaast assisteert hij bij de uitvoering. Hij vindt het leuk! “Ik ben zeer tevreden bij Sturm en hoop dat ik er na het afronden van mijn opleiding in dienst kan treden.”
 
Naar verwachting is het project half november gereed voor oplevering. 

ing. V.R.C. (Vincent) van Vliet ing. V.R.C. (Vincent) van Vliet
Projectleider & Kennismaker bij Sturm