Hoe kijkt Sturm terug op de afgelopen periode van de coronacrisis? Redelijk positief!

Er is weer wat reuring op kantoor, er wordt weer voorzichtig samen koffie gedronken bij de koffieautomaat. De coronacrisis is nog niet voorbij - we zitten er eigenlijk nog middenin -, maar de huidige versoepelingen creëren gelukkig weer mogelijkheden voor ondernemers zoals wij. Ons kantoorpersoneel is na een periode van thuiswerken inmiddels weer van harte welkom op onze thuisbasis in Zaandam. Vanzelfsprekend neemt iedereen de 1,5 meter afstand nog streng in acht, we merken dat iedereen toch nog wat terughoudend is in het contact met anderen. Over het algemeen kijkt Sturm positief terug op de afgelopen tijd. Het werk ging door gelukkig en ons team bleek ontzettend flexibel en welwillend te zijn om zijn beste beentje voor te zetten. Daar zijn we trots op en heel dankbaar voor. 
 
Crisis brengt nieuwe inzichten
Een dergelijke crisis maakt mensen creatief, het laat zien dat het ook anders kan. Wij zijn bijvoorbeeld nieuwe manieren van vergaderen rijker, via diverse online tools. Het is fijn om te weten dat die manieren ook echt werken en dat we daarop kunnen leunen in de toekomst. Thuiswerken maakt medewerkers bovendien bewust van hun voorkeuren. Uit korte persoonlijke evaluaties blijkt dat iedereen de coronatijd anders heeft ervaren. Sommigen prefereren hun thuiswerkplek vanwege betere concentratie, terwijl anderen hun collega’s en de werkvloer juist ontzettend misten. We bieden onze mensen nu de keuze om (deels) thuis te werken. Het zorgt voor een fijne balans op kantoor en voor meer rust bij medewerkers die dat nodig hebben.
 
Ondanks hoger ziekteverzuim productie goed op niveau
Hoewel er binnen ons team een aantal besmettingen is geconstateerd en het ziekteverzuim hoger was vanwege aangescherpte regels omtrent griepverschijnselen, bleef de productie netjes op niveau. Dat betekent natuurlijk dat onze mensen buiten enorm hun best hebben gedaan om bergen werk in korte tijd te verzetten. Inmiddels is de bezetting weer terug op ’normaal’.
 
Gevolgen en verwachtingen Sturm
De coronacrisis brengt onzekerheid op de markt met zich mee, deze onzekerheid zal invloed hebben op het investeringsniveau bij zowel marktpartijen als bij de overheid. Maar bij Sturm blijven we positief en kijken we graag naar wat het ons heeft gebracht in plaats van wat het ons gaat kosten.