| Een verhaal van

Huub neemt verheugd nieuwe Volvo graafmachine in ontvangst

Aan Huub Groot, machinist bij Sturm, overhandigde SMT de felbegeerde sleutels van onze nieuwe Volvo graafmachine! De eerstvolgende werkdag zagen we de Volvo al volop in actie bij project ‘t Kraaiennest In Oosthuizen.

Behoefte aan tussenmaatje
“Al langere tijd was er behoefte aan een ‘tussenmaatje’”, vertelt Frenk Clemens (directeur bij Sturm). “In ons machinepark hadden we een kleine rupskraan van 9,5 ton en een grote van 26 ton. Daar tussenin zat niks. Toch was er voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden behoefte aan. Bovendien was de kleine graafmachine aan vervanging toe. Kortom: voldoende reden voor de aanschaf van een nieuwe graafmachine.” Samen met Huub werd gezocht naar een voor hem best passende machine. Frenk: “De jongens moeten zich er goed bij voelen, die hebben zo’n kraan hele dagen onder hun billen. Daarom doen we de zoektocht en aanschaf van nieuwe machines altijd in samenspraak met de collega die het gaat gebruiken.” 

Waarom de Volvo CE ECR 145 EL?
Huub: “Vanwege zijn compacte omvang is de Volvo CE ECR 145 EL ideaal voor werken met weinig ruimte, zoals in de bebouwde kom. Het is een zogenaamde binnendraaier, hij draait altijd binnen de rupsen. De kraan heeft een draaikantelstuk dat alle kanten op kan draaien. Daarnaast zit op de achterkant een gripper waarmee we buizen en ander materiaal op kunnen pakken. Extra handig is de verstelgiek dat net iets meer bereik biedt. En GPS Leica Machine Controle mag niet meer ontbreken. Ik ben echt super blij met de nieuwe machine!”

Huub trad in 2010 in de voetsporen van vader Bert Groot en begon als grondwerker bij Sturm. Na wat omzwervingen en mooie stappen in zijn loopbaan (o.a. werkzaam geweest bij zusterbedrijf Murmex) is Huub als machinist weer terug op het oude vertrouwde nest. 


 

Frenk Clemens Frenk Clemens
Directeur & Kennismaker bij Sturm