| Een verhaal van

In recordtijd maakt Sturm ‘Cinema-terrein’ bouwrijp voor Homines Bouw

Het was een week voor de bouwvak toen Homines Bouw Sturm opdracht verleende. De broodtrommeltjes stonden als het ware al in het droogrek. Aan de Koivistokade in het Amsterdamse Houthavengebied realiseert Homines een 12 zalen tellende bioscoop en een multifunctioneel kantoorpand. Start van de bouw stond gepland voor Q3 2022, maar krap voor de bouwvak was het terrein nog niet bouwrijp. Wel ontgraven en gesaneerd, maar nog ongeschikt voor heiwerk. Sturm schakelde snel met zijn zeer ervaren team, nam de opdracht aan en zette alle zeilen bij.

Het lukte. Op in totaal zo’n 13.000 m2 bouwterrein verwerkte ons team binnen 5 werkdagen 5.000 kuub zand. De heistelling kon komen. Dankzij snel en adequaat handelen liepen we mooi in de pas met de bouwplanning en na de heiwerkzaamheden hebben we het zand weer netjes afgevoerd. Een topprestatie van ons team en onze klant Homines!

Over de Houthavens
Het Houthavengebiedd is een groep havens langs het IJ in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Aan de noordkant worden de havens begrensd door de strekdam in het IJ, aan de zuidzijde door de Spaarndammerbuurt. De havens worden voornamelijk gebruikt door de binnenvaart. Aan de zuidelijke oevers van de Houthavens waren houtopslagplaatsen en bedrijven in de houthandel gevestigd. Dit bedrijvengebied is sinds 2010 radicaal aan het veranderen. Een geheel nieuwe stadswijk is in aanbouw op zeven kunstmatige eilanden.

drs. ing. Niels Buijs drs. ing. Niels Buijs
Projectleider & Kennismaker bij Sturm