| Een verhaal van

Leerlingen ISK Zaanstad op projectbezoek Havenstraat

Afgelopen december bezocht Hansje Harmsen (docente aan de ISK) met 11 enthousiaste leerlingen van Internationale Schakelklas Zaanstad (ISK) de bouwplaats van project Havenstraat in Zaandam. Hier bracht Sturm een duiker aan. Hansje en de jongemannen werden hartelijk ontvangen door onze collega Yvette en uitvoerder Serge. 
 
Voorafgaand aan het bezoek ontving Hansje informatie van ons over het werken op een bouwplaats, het belang van het dragen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen, waaronder een helm en veiligheidshesje en een werkbeschrijving van het werk op de Havenstraat. Met dit materiaal is de docente in de klas aan de slag gegaan waarbij ze de leerlingen alvast uitleg gaf over bepaalde vaktermen.
 
Omdat het een werk in de verontreinigde grond betrof mochten de leerlingen bij het projectbezoek niet voorbij het hek. Toch hebben zij alles goed kunnen zien toen Ritchie en Dave een betonbuis installeerden. Aan Serge konden de leerlingen vragen stellen over het werk en Marcel Grootjen (leerlingmeester/leerlingbegeleider op het SPG-NH) gaf uitleg over het werken in de Civiele Techniek en vertelde hen over de mogelijkheden bij het SPG-NH, de opleider in Infra. Met folders over een vakopleiding en een mooie ervaring op zak gingen de leerlingen aan het einde van de middag tevreden naar huis.
 
De Internationale Schakelklas (ISK) Zaanstad bestaat sinds 1976. Het is een school voor nieuwkomers in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar die geen of onvoldoende Nederlands spreken. ISK Zaanstad is een voorziening voor de regio Zaanstreek (gemeente Zaanstad, Oostzaan en Wormerland).
 

Yvette Koeman Yvette Koeman
Secretariaatsmedewerkster & Kennismaker bij Sturm