Machinist blij met nieuwe kraan

Aankoop van nieuw materieel is geen groot nieuws voor een grondaannemingsbedrijf als Sturm BV. Maar wel als de machinist er zo blij mee is. Hij werd nauw betrokken bij de aankoop van een minikraan en koos voor een 5,5 tons Kobelco. “Ik wilde dit merk vooral om het rijwerk. Deze kraan rijdt soepel, loopt niet te beuken en is stil. Dat is heel fijn voor mijn lichaam”. En op dat lichaam is kraanmachinist Theo Ebbelaar (55) zuinig want hij heeft een zware operatie achter de rug waarbij een grote goedaardige tumor aan zijn rechter nier is verwijderd.

Beter rijden én graven
Gelukkig gaat het steeds beter met Theo. Hij is onlangs nog voor controle geweest en alles bleek ‘schoon’. Inmiddels beschikt hij ruim een maand over de nieuwe kraan waarmee hij vooral actief is bij Afvalzorg in Nauerna. Theo: “Hier moeten nieuwe bassins worden gegraven en dat is in die klei zwaar werk. Maar de Kobelco SK55SRX-6 kan dat gemakkelijk aan. Het is echt fijn werken met die machine.”
De kraan beschikt met zijn rupsen niet alleen over uitstekende rij-eigenschappen, maar heeft met een verlengde lepelsteel, extra contragewicht en dus groter tilvermogen, ook een grotere reikwijdte. De kraan die op een vrachtwagen naar de verschillende werken wordt vervoerd, zal vooral worden ingezet voor kleinere graafwerkzaamheden zoals het ingraven van riolering.