Medewerkers Sturm geïnspireerd door bokskampioen Esther Schouten

Met het winnende lotnummer 0094 in de hand liep Frenk Clemens (directeur Sturm BV) na afloop de deur uit bij de nieuwjaarsreceptie van BaanBereik. Hij wint daarmee een bootcamp en bedrijfspresentatie waartoe Sturm Holding alle medewerkers uitnodigt. Esther Schouten, vijfvoudig wereldkampioen boksen, is onze host tijdens de presentatie en boksclinic en inspireert ons met haar succesverhaal.

Van presentatie over focus, naar bootcamp in het park
Op vrijdag 13 april zijn wij allen aanwezig in het Van der Valk Hotel in Oostzaan waar Esther ons meeneemt in haar verhaal over focus, succes, tegenslag en over terugknokken met één doel voor ogen, in haar geval weer wereldkampioen worden. Bijna twee weken later, op woensdag 25 april verzorgt de bokskampioen voor ons een één uur durende bootcamp in het Vijfhoekpark in Zaandam. We zijn compleet gehuld in sportkleding en krijgen van Esther niet alleen oefeningen voorgeschoteld voor de buik- en beenzones, ze geeft ons ook ook een lichte bokstraining. Beide bijeenkomsten waren ontzettend leerzaam, maar vooral heel erg leuk. 

Iets meer over Esther
Esther Schouten begon in 1994 met kickboksen en al na één jaar stond ze in de ring en versloeg ze iedere tegenstander. Na een drievoudige wereldtitel verloor ze in 2006 in Australië een wereldtitelgevecht. Wat bleek in 2007:  Esther leed aan lymfeklierkanker. Dankzij doorzettingsvermogen, een positieve instelling en passie voor de bokssport, stond ze één jaar na de diagnose kanker alweer in de ring. In 2009 werd ze opnieuw wereldkampioen. Esther is verbonden aan Sportservice Nederland en is het gezicht van BaanBereik, waar ze tevens ‘boxing bootcamps’ verzorgt. Daarnaast is ze sinds 2014 ambassadeur van sportclub Only Friends, die zich richt op sport voor gehandicapte kinderen.