Nieuwe riolering voor drukste straat van Volendam

In de Zeestraat, de drukste winkelstraat van Volendam waar alle toeristenbussen hun passagiers laten in- en uitstappen, heeft Sturm BV een nieuwe riolering gelegd. Een complex werk omdat alle functies van deze straat gewoon door moesten gaan. Maar met een strakke planning, tijdelijke omleggingen en veel werk gedurende nachtelijke uren, draaide ons bedrijf daar de hand niet voor om. Het werk is in januari van dit jaar begonnen en op 6 april opgeleverd.

Voor toeristenseizoen
De gemeente Edam Volendam wil de Zeestraat en het aangrenzende Europaplein opnieuw inrichten maar daarvóór moest eerst de ondergrondse infrastructuur worden aangepakt. Vanwege de complexiteit van dit project in een van de belangrijkste en drukste straten van Volendam koos de gemeente voor samenwerking met ons bedrijf. Want de hele klus moest in drie maanden worden geklaard, voordat het toeristenseizoen begint. En dat was redelijk krap.

Complex werk
Wat hield het werk in? Het leggen op kespen van 204 meter aan betonnen rioolbuizen met een diameter van 70 centimeter op een fundering van palen met een lengte van 12 meter. Om dat te kunnen uitvoeren moesten deze palen de grond in worden gedrukt, damwanden worden geslagen en een rotonde worden veranderd in een kruispunt. Onzeker was hierbij hoeveel last we zouden krijgen van de fundatie van de oude trambaan die daar in het verleden liep. Bij dit alles moesten de winkels gewoon bereikbaar blijven en het verkeer doorgang kunnen vinden. Dat alles is gelukt.