| Een verhaal van

Plesman Plaza, voor Sturm de krenten in de pap

In Amsterdam Nieuw-West, aan de Ottho Heldringstraat, stonden twee kantoorpanden. Deze zijn de afgelopen maanden gesloopt, inclusief de diepe kelders. Hier wordt nieuwbouwproject Plesman Plaza gerealiseerd, een plan waarbij 382 huurappartementen worden gebouwd, een aantal commerciële ruimtes en een parkeergarage voor 86 auto’s. De appartementen worden verdeeld over 3 woontorens en 2 woonblokken met verschillende bouwhoogtes.

‘Projecten als deze zijn voor Sturm echt de krenten in de pap,’ vertelt Arnoud Wijtman (hoofduitvoerder/projectleider bij Sturm). ‘Onze klant SBB vroeg ons om al in het voortraject aan te haken. Dat is fijn en biedt zóveel voordelen. Niet alleen voor ons, maar ook voor de overige partijen. Zo ruimden we met SBB al vroegtijdig knelpunten uit de weg, of vonden passende oplossingen voor mogelijke risico’s in de uitvoering. Het liefst vliegen we elk werk op deze manier aan, het biedt ruimte om te doen waar we goed in zijn. Dat geeft energie en werkt natuurlijk beide kanten op. Super dat SBB in ons een volwaardig civiele partner ziet.’

Behalve voorbereidend (denk)werk is Sturm bij de realisatie van Plesman Plaza verantwoordelijk voor de uitvoering van het complete civiele deel. Een complex onderdeel daarvan is het ontgraven van de bouwkuip en die, na aanleg van de fundering, vervolgens weer aan te vullen. Dankzij goede afstemming met derden, zoals slopers, heiers en overige betrokkenen, verlopen de werkzaamheden uitstekend. Binnen de opdracht valt ook een tanksanering, het ontwerp en de aanleg van het rioolsysteem, en, in een later stadium, de aanleg van het straatwerk en de beplanting.

Naar verwachting duurt de complete realisatie van Plesman Plaza 3 jaar. 

Hoofdafbeelding: SBB
 

Arnoud Wijtman Arnoud Wijtman
Hoofduitvoerder & Kennismaker bij Sturm