Sturm actief bij PET Zaanstad in Assendelft

Om onze sector onder de aandacht te brengen bij de jeugd is Sturm op 23, 24 en 25 april, op uitnodiging van InfraBindt, voor het eerst aanwezig bij PET Zaanstad in Assendelft. Kinderen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs krijgen tijdens dit PET-Event de gelegenheid om gedurende 1½ uur diverse dingen te doen met techniek. Een ontzettend leuke dag!

Sturm is deze dag aanwezig met een bruggenspel. We maakten 8 landhoofden waarvoor de kinderen een overspanning van 50 cm moeten overbruggen met A4 papier en plakband. De brug die het grootste gewicht kan dragen, wint. Twee meisjes zijn het die met de beste constructie komen, namelijk Nora en Jitte van basisschool De Komeet in Krommenie. Zij gaan trots en met een excursie van Sturm in het verschiet weer terug naar huis. 

Het promotie-evenement techniek (PET) is een prachtige gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek in de breedste zin. Speciaal voor leerlingen in groep 7 en 8 organiseert PET op verschillende plaatsen in Noord-Holland evenementen waar kinderen van alles kunnen ontdekken en doen. Met een grote variatie aan leuke workshops is er voor elk kind wel iets te doen dat boeit. Technisch of niet.