Sturm met grof geschut op de bres voor nieuw sportcomplex De Beeck

Op 13 oktober 2017 ging in Bergen het zwembad annex sportcentrum De Beeck in vlammen op. Van alle voorzieningen bleef bijna niets over. De gebruikers van het zwembad en overige faciliteiten waren gedwongen andere sportmogelijkheden te zoeken in de omgeving. Nadat gemeente Bergen de omgevingsvergunning verleende, is er gestart met de sloop van het oude gebouw waarna er een compleet nieuw zwembad en sportcentrum gebouwd mag worden. Bouwbedrijf Van der Wal uit Den Helder gunde aan Sturm de mooie opdracht voor het grondwerk rondom de bouw van de nieuwe kelder en de rest van het sportcomplex.

Uitgraven nieuwe kelder
Sturm zorgde voor de inrichting van de bouwplaats en bracht vervolgens bronbemaling aan zodat het gehele bouwteam met droge voeten kan werken tijdens de aanleg van de nieuwe kelder. Met de graafwerkzaamheden voor de kelder zijn we inmiddels gestart. Na voltooiing hiervan zal Van der Wal starten met de aanleg van de funderingen voor de nieuwbouw. Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe zwembad vanaf maart 2022 weer gebruikt worden.

Het meest duurzame zwembad in de regio
De Beeck is meer dan een zwembad alleen. Het huisvest tevens een sporthal, multifunctionele zalen, een jongerencentrum, een biljartzaal, een sportschool en een raadzaal. Het nieuwe zwembad zal volledig energieneutraal worden en gaat daarmee van het gas af. In plaats daarvan wordt onder andere gebruikgemaakt van 1.200 zonnepanelen en wordt zelfs de warmte van het douchewater opnieuw gebruikt. Hiermee bouwt Bergen het meest duurzame zwembad van de regio.