Sturm neemt met zorg gekozen machines in ontvangst

Geduld wordt beloond! De langverwachte wielladers zijn vorige week door ons in ontvangst genomen op de werf bij Sturm te Zaandam. Eén van de nieuwe aanwinsten is een Ljungby Maskin; een forse schoonheid van rond de 15 ton, aan ons geleverd door Werklust Holland BV. De Ljungby L15 vervangt een Volvo L70, die na een uitstekende staat van dienst bij Sturm nu een tweede leven krijgt bij zusterbedrijf Murmex. De nieuwe grondverzetmachine wordt ingezet op stortlocatie Nauerna, eveneens bij Murmex. De Giant is aangeschaft naar aanleiding van een studieonderzoek over duurzame inzetbaarheid, uitgevoerd door onze Calculator Bart Koopman. Deze veelzijdige wiellader is wat compacter van formaat en komt van VMS Machines BV. Wij kijken ontzettend uit naar een productieve samenwerking met onze nieuwe beauty’s!

Ljungby Maskin is 100% op maat gemaakt en van Zweedse makelij
We gingen bij de aankoop van ons nieuwe materieel niet over één nacht ijs. De Maskin is wellicht de Lamborghini onder de wielladers. Het is een forse variant met een vermogen van 170kW/231pk (Sisu 66AWF) en heeft een bakinhoud van 2750 liter. Al 30 jaar is Ljungby Maskin bezig met het verwezelijken van een droom: de perfecte wiellader maken. Door alles intern te ontwikkelen kunnen ze een product afleveren dat een uitzonderlijk niveau van afwerking bereikt. Ljungby wielladers worden 100% op maat gemaakt. Zowel fabricage als assemblage wordt volledig in de fabriek in Zweden gedaan voor een optimale controle van de kwaliteit. Van chassis en cabine tot zelfs de hydraulische cilinders; alles wordt intern ontwikkeld en geperfectioneerd. 

Hoge score op duurzame inzetbaarheid gaf doorslag tot aankoop Giant
De aankoop van de Giant kwam voort uit een studieonderzoek van onze Calculator Bart Koopman. Bart werkt voor zijn studie civiele techniek aan een onderzoeksopdracht naar besparingen in het rioleringswerk. Besparingen die vooral gezocht moeten worden in de duurzame inzet van personeel en die prima passen in de zoektocht van Sturm hoe medewerkers praktisch inzetbaar blijven tot hun pensioen. In dat kader zal de Giant bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Het trok Sturm over de streep voor de aankoop van de nieuwe wiellader.