Sturm ontwikkelt oplossing voor veilige werkomgeving

Op Oostenburg, een project waar Sturm al geruime tijd actief is, is het een komen en gaan van vrachtverkeer. Te hoge snelheden leveren er soms hachelijke toestanden op voor mensen die er werken. Stadgenoot, eigenaar van het terrein, zette daarom bij ons een hulpvraag uit: hoe kunnen we samen zorgen voor een veilige werkomgeving voor alle gebruikers? 

De koppen bij elkaar
Sturm stak de koppen bij elkaar. Samen met Struyk Verwo Infra en directievoerder Witteveen+Bos onderzocht Sturm bestaande oplossingen in de markt, zoals verkeersdrempels. Reguliere verkeersdrempels vielen snel af, deze zijn namelijk afgestemd op de openbare weg. In tegenstelling tot ‘normaal’ weggebruik hebben we op Oostenburg te maken met met zowel reguliere weggebruikers als industrieel en zwaar vrachtvervoer, waaronder de vuilophaaldiensten van Amsterdam. Er is, kortom, behoefte aan een drempel die én bestand is tegen zwaar transport én een die dusdanig hinder geeft aan (vracht)verkeer dat langzamer rijden de enige optie is.

Slimme oplossing, samen bedacht
In overleg met Witteveen+Bos en Sturm ontwikkelde Struyk Verwo Infra een nieuw soort drempel, specifiek ontworpen voor bouwplaatsen met drukke verkeerspunten waar mogelijk onveilige situaties ontstaan. De nieuw ontwikkelde drempel is een combinatie van een industriële vloerplaat en een betonnen drempel die alleen nog bij 20 km/u comfortabel te passeren is. Bovendien is deze bestand tegen hoge aslasten: VOSB-klasse 600. De gele kleur van de drempel zorgt ervoor dat deze opvalt.

Pilot van 3 maanden
We zijn begonnen met een pilotproject. Zo’n 3 maanden geleden is de eerste verkeersdrempel geplaatst op de bouwplaats van Oostenburg. Tot nu toe is onze klant zeer tevreden en is de werkomgeving er aanzienlijk door verbeterd. Naar verwachting plaatsen we binnenkort op nog 6 locaties deze nieuwe drempels. 

Foto's: Struyk Verwo Infra