| Een verhaal van

Sturm tekent partnerschap met JINC

Vorige week was het zo ver. Vincent van Vliet ondertekende namens Sturm een partnerovereenkomst met JINC. Daarmee zijn we trots lid geworden van de non-profitorganisatie die jongeren op weg helpt naar werk. Projectmedewerker Naomi van Rooij heette Sturm van harte welkom bij de JINC-club.

Met onze inspanningen voor en met JINC verleggen we de horizon van basisschoolleerlingen uit groepen 7 en 8, en die van eerste- en tweedejaars middelbare schoolleerlingen. We laten ze proeven van techniek, van het bedrijfsleven, en van infra. 

Vincent van Vliet (kennismaker bij Sturm): ‘Ons partnerschap met JINC komt recht vanuit ons ondernemershart. We vinden dat we als ondernemer jongeren die dat nodig hebben best een handje mogen helpen. Hoe mooi is het om als bedrijf kinderen te enthousiasmeren en informeren over wat er allemaal mogelijk is in het bedrijfsleven. En natuurlijk om de passie voor ons vak te kunnen delen.’
 
De handtekening onder de overeenkomst met JINC was nog niet gezet toen wij de eerste groep leerlingen al op onze werf in Zaandam ontvingen. Het waren tweedejaars VMBO’ers van Compaen VMBO uit Zaandam. Tijdens hun zogeheten bliksemstage bij Sturm maakten ze kennis met de kaderfuncties in de weg- en waterbouw. Een collega vertelde hen over een dag uit het leven van een calculator, en van het achterterrein lieten we de leerlingen afstanden en oppervlaktes opmeten van een tekening. We namen ze vervolgens mee naar buiten om te controleren of hun metingen klopten met de daadwerkelijke afmetingen van het terrein. Uiteindelijk liet onze landmeter zien hoe terreinen in de praktijk worden gemeten met gps meetapparatuur. Een leuke en leerzame dag hoorden we terug. 

 
'Ieder kind heeft talent. Daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.’ Jinc.nl

ing. Vincent van Vliet ing. Vincent van Vliet
Projectleider & Kennismaker bij Sturm