Sturm werkt aan distributiecentrum Schiphol-West

Schiphol Logistics Park is een nieuw bedrijvenpark in het hart van het logistieke knooppunt van West-Europa. Ten westen van Schiphol, direct naast de A4 en vlakbij de A9, wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van het noordwestelijk deel van dit prestigieuze project. Een belangrijke bijdrage daaraan levert Sturm BV. In opdracht van Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling doet Sturm alle grondwerk, riolering en bestrating voor een warehouse, kantoor en buitenterrein, inclusief laadkuilen.

Goede indruk
Het grondwerk voor de eerste fase van dit project is in oktober van start gegaan en met de tweede fase zal Sturm in januari 2018 beginnen. In totaal gaat het om een oppervlakte van ruim 5,9 ha. Oplevering staat gepland voor juni 2018.
Jeroen van Beuningen, projectleider bij Van der Heijden, zegt nog nooit te hebben gewerkt met Sturm, maar bij eerdere kennismakingen wel een heel goede indruk te hebben gekregen van het Zaanse bedrijf. “En natuurlijk speelt mee dat Sturm een regionale aannemer is met kennis van het gebied. Bovendien heeft het bedrijf ervaring met soortgelijke projecten zoals een groot distributiecentrum in Zaandam”, aldus Van Beuningen.

Very Good
Het distributiecentrum op Schiphol Logistics Park krijgt straks het Breeam predicaat ‘Very Good’. Breeam is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Daarbij worden punten toegekend op het gebied van b.v. milieu, energie, afval, gezondheid, etc. In dit geval gaat het niet alleen om de beoordeling van de gebouwen, maar ook om de verharding er omheen. Dus Sturm moet eveneens werken naar Breeam normen en speciale voorzieningen aanbrengen voor bijvoorbeeld de opvang en verwerking van regenwater en afvalwater. Ook tijdens het proces zullen wij ons energieverbruik (met name de gasolie) bij moeten houden. Sturm-directeur Frenk Clemens: “Het is niet anders als bij het project Kuehne & Nagel van een paar jaar geleden. Ook daar hebben wij volgens de regels van de Breeam gewerkt.”