Succes Firemen Dakarteam!

Met ronkende motoren stonden ze vanmorgen in de startblokken. Alle deelnemers van de befaamde Dakar Rally begonnen vandaag aan de derde etappe in Wadi Ad-Dawasir.

Als trouwe sponsor volgt Sturm met gezonde spanning de rode krachtpatser van het Firemen Dakarteam. Met horten en stoten, stoppen en gaan, helpen en geholpen worden, doorkruist ‘ons team’ de droge Saudische woestijn.

Hoewel het alweer de 43e editie is, is het wederom een spannende rally. Van 3 januari tot 15 januari rijden de racende teams 12 etappes die starten en finishen in Jeddah, de tweede stad (in grootte) van Saoedi-Arabië. In totaal worden er daarbij 7.646 kilometers verzwolgen. Het parcours, dat dit jaar nieuwe etappes bevat, legt meer nadruk op de rij- en navigatietechniek. Het uithoudingsvermogen van materiaal en deelnemers wordt extra op de proef gesteld. Deelname aan de Dakar is al een overwinning op zich, aldus de Dakar-directeur David Castera.

Vanuit Nederland kijken we mee en moedigen we alle Nederlandse deelnemers, en in het bijzonder het Firemen Dakarteam, aan om de race met glans te finishen. En natuurlijk wensen we iedereen een veilig en voorspoedig vervolg van de rally toe!