Uitstekende samenwerking Sturm en DeJongCeba project Nieuwe Niedorp

Er gebeurt een heleboel bij het nieuwe winkelcentrum Winkelhart Niedorp in Nieuwe Niedorp. Hier zijn Sturm en zusterbedrijf DeJongCeba betrokken bij de vernieuwing van de openbare ruimte en de realisatie van het nieuwe parkeerterrein. Aan DeJongCeba gunde Hoorne Vastgoed deze opdracht en Sturm voert het grondwerk en de rioolwerkzaamheden uit in opdracht van DeJongCeba. Daarnaast biedt Sturm begeleiding bij het aanbrengen van het asfalt en de bestrating. Uit de soepele samenwerking tussen de twee bedrijven van de holding vloeien mooie resultaten. Jeffrey Kelder (calculator/werkvoorbereider bij DeJongCeba) en Bas Rosa Bian (uitvoerder bij Sturm) vertellen graag meer over dit gezamenlijke project. 

Jeffrey, kun je iets meer vertellen over de inhoud van het project?
Jeffrey: “Het project bestaat uit twee fases. In fase 1 leggen we op de plek van het grasveld een nieuw parkeerterrein aan, daar wordt tijdelijk de winkel van Action gehuisvest gedurende de verbouwing van de bestaande winkel in het Winkelhart. Deze eerste fase behelst o.a. het opbreken van bestaande verhardingen, het kappen van bomen, de aanleg van een tijdelijke bouwplaats voor de sloop van het bibliotheekgebouw, de aanleg van bestrating en asfalt en ook het aanbrengen van openbare verlichting en diverse beplanting. Daarnaast heeft Sturm voor ons de grondwerkzaamheden uitgevoerd en een nieuw hemelwater rioolstelsel aangelegd en coördineren ze bij de aanleg van het asfalt en de bestrating. Fase 2 ligt een eind verder in de tijd. Eind 2022 breiden we parkeerterrein uit, dat is nadat de bibliotheek is gesloopt en is verhuisd naar nieuwe locatie in het Winkelhart. Aanvankelijk waren er geen bijzondere details, maar nu dingen we nu ook mee met de aanbesteding vanuit de gemeente Hollands Kroon voor de herinrichting van de openbare ruimte. Het kan een heel interessant project worden, er doen zich mooie mogelijkheden voor."

Bas, jij begeleidt met veel plezier het project bij het aanbrengen van het asfalt en de bestrating, nietwaar? 
Bas: “Ja, dat klopt zeker. DeJongCeba had versterking nodig vanwege drukte. Omdat ikzelf jarenlang stratenmaker ben geweest heb ik voldoende ervaring om dit soort werk te begeleiden, dat is ook de reden dat ik op deze klus ben gezet. Overigens ben ik daar heel blij mee, dit project is helemaal mijn straatje. Vooral de combinatie tussen grond- en straatwerkzaamheden vind ik erg leuk."

Hoe gaat het nu?
Bas: ‘Op dit moment zijn de riool- en grondwerkzaamheden afgerond en is de stratenmaker begonnen met het aanbrengen van de bandenlijnen en goten. De eerste weken van januari hebben we aan de bestrating gewerkt, volende week maken we een start met het asfalteren. Bij dit project is niet bezuinigd op materiaalkosten en dat zal absoluut blijken uit het eindresultaat. We gebruiken bijvoorbeeld hoogwaardige antraciet 18x20 banden en in de parkeervakken worden Hydro Lineo grasbetontegels aangebracht. Ik ben er van overtuigd dat we een prachtig parkeerterrein op gaan leveren.”

Over de samenwerking met Sturm is Jeffrey kort maar krachtig: “De samenwerking? In één woord uitstekend! Sturm heeft een goede uitvoerder op het werk gezet die alles keurig regelt.”