Uitvoerder Sturm doorloopt masterclass en ontplooit zich tot volwaardig 'kennismaker' voor onze opdrachtgevers

Bij Sturm zit niemand stil. Dat is ook niet vreemd, gezien de dynamiek binnen ons werkveld. Onze kracht ligt steeds meer in de voorgesprekken die wij voeren met onze opdrachtgevers, gesprekken waarin de bouwplannen tot stand komen. Onze Hoofduitvoerder, Arnoud Wijtman, doorliep met succes de JBN (Jong Bouwend Nederland) masterclass. Deze ‘rit van zijn leven’ transformeerde hem van coördinator op de werkvloer tot volwaardig 'kennismaker' aan de vergadertafel. Een waardevolle aanvulling voor niet alleen ons team, maar zeker ook voor onze klanten.  

Van operatie naar strategie
Arnoud werd steeds meer betrokken bij het leiden van projecten en neemt inmiddels een groeiend deel van de lopende werken voor zijn rekening. Dat betekende, als uitvoerder, een flinke omslag qua invulling van zijn functie. Arnoud: “Het verschil tussen de mannen buiten aansturen of aan tafel een project bespreken met de opdrachtgever, is behoorlijk groot. De masterclass hielp me enorm bij de omschakeling en transformeerde mij van een operationeel medewerker tot een strategisch partner die echt van toegevoegde waarde kan zijn voor onze klanten."

Het doel verwezenlijken, samen met de klant
Arnoud spreekt niets dan lof over de masterclass en voelt zich met name communicatief enorm gesterkt. Ook zijn manier van denken is flink op de schop gegaan. “Als uitvoerder ben je gauw geneigd in het belang van Sturm te denken. Maar nu, wanneer ik met een klant aan tafel zit, stel ik mezelf de vraag: wat is het doel van deze opdracht en hoe kan Sturm optimaal bijdragen aan het verwezenlijken van het doel? Door in het voortraject op deze manier met de opdrachtgever mee te denken, levert dat vele voordelen op tijdens de uitvoering."

Over de JBN masterclass
De JBN Masterclass is een management development programma met een looptijd van acht maanden. De ruggengraat bestaat uit vier pittige tweedaagse modules. Daartussen vinden intervisies en onderlinge bedrijfsbezoeken plaats. De JBN Masterclass is ontwikkeld voor praktische bouwers die leren door te doen, te zien en te beleven. Die groeien door samen aan de bak te gaan, door te sparren met experts en sprekers en door bij elkaar in de keuken te kijken. Zonder boeken. Zonder huiswerk. Puur ‘learning by doing’.