| Een verhaal van

Van virtueel naar realiteit: met BIM zetten Sturm en KBK bouwgroep Wickevoort op de kaart

In Cruquius worden op Landgoed Wickevoort energieneutrale huur- en koopwoningen gebouwd op aparte woonerven met ieder een eigen identiteit. 750 woningen in totaal. Bij 83 daarvan verzorgt Sturm de aanleg van de huisaansluitingen en het aansluiten van deze woningen op het nieuw aangelegde riool. Verder in het proces brengen we het straatwerk aan op de eigen terreinen van de woningen, vullen we de tuinen aan en zorgen we voor de beplanting en plantverbetering van de groenvakken.
 
Dit project, dat we uitvoeren in opdracht van KBK bouwgroep, bestaat uit twee deelplannen; De Erven 2 (48 woningen) en Poortgebouw 1 (35 woningen). Dani Bakkum (Tekenaar/Landmeter bij Sturm): "Het mooie aan dit werk is dat we samen met de klant alles in BIM vastleggen, zowel de complete bouw alsook het volledige civiele onderdeel. Zo ontstaat een intelligent softwaremodel." Het virtueel bouwen, onderzoeken en analyseren van een project maakt deze beter voorspelbaar, beheersbaar en vermindert risico’s aanzienlijk. "Maar ook onderhoud wordt steeds meer een onderdeel binnen de totaalopdracht. BIM’en is hier een mooie oplossing voor."
 
Dani Bakkum verzorgt het tekenwerk en inventariseerde alle nodige informatie voor het kunnen uitwerken van het BIM model. Dani: “Samen met collega’s van BodemPlan zijn we gaan sparren met KBK om te achterhalen welke informatie er van ons nodig was.” Het uitwerken van het civiele deel in BIM model is door BodemPlan gedaan. BodemPlan verzorgt als intern ingenieursbureau het ontwerp en de engineering voor alle bedrijven binnen de Sturm Groep, in elke fase van civieltechnische projecten.
 
Naar verwachting zijn onze werkzaamheden medio december gereed. 

Impressie: AM


& Kennismaker bij Sturm