| Een verhaal van

Workshop civiele techniek PET Zaanstad wederom groot succes!

De afgelopen dagen waren mooi.
Van maandag tot en met woensdag was Sturm aanwezig op het PET event Zaanstad om groepen 7 van regio Zaanstad (ruim 2.000 leerlingen) kennis te laten maken met de wondere wereld van techniek, en infra in het bijzonder. Dat doen we met en namens Infra Bindt. Infra Bindt is een organisatie die bedrijfsleven, overheid en onderwijs bij elkaar brengt om het opleidingsaanbod in infra beter aan te laten sluiten op de daadwerkelijke behoefte in de infra. Sturm gelooft in die aanpak en is al jaren trouwe partner van de stichting. 

7 werelden van techniek
PET Zaanstad werd gehouden in het prachtige, industriële HEM in Zaandam. Verschillende bedrijven en scholen boden er interactieve sessies om kinderen te laten ontdekken hoe boeiend en leuk techniek is. Elke ’sessie’ begon met een centraal openingsmoment waarbij de beursruimte was afgeschermd met een doek. De kinderen kregen een korte film te zien en bij het vallen van het doek stapten ze in de ‘7 werelden van techniek’.

Bruggenbouwers in de dop
Dani Bakkum (tekenaar/landmeter bij Sturm): “Bij onze stand boden we kinderen de uitdaging om een papieren brug te bouwen. En dan zo sterk mogelijk. Door slim om te gaan met de krachten zorgden de leerlingen ervoor dat de brug niet instortte. Met een groepje enthousiaste collega’s begeleidden wij ze daarbij. Uiteindelijk testten we met gewichtjes wiens brug het meeste gewicht kon dragen. Het groepje met de sterkste brug nam een prijs mee naar huis. Het winnende groepje mag binnenkort op excursie naar een infra-project. Het enthousiasme was enorm!”

Met Infra Bindt 
Door samen met Infra Bindt deel te nemen aan Promotie Events Techniek (PET) voor het basisonderwijs proberen we jongeren te enthousiasmeren voor het mooie vak dat wij dagelijks uitoefenen. Infra Bindt en Sturm hopen met alle inspanningen niet alleen de veelzijdigheid van infraberoepen te laten zien, maar om ook samen met partners de juiste opleidingen te bieden en de instroom in het onderwijs te vergroten.

Over PET Zaanstad
PET Zaanstad bestaat sinds 2014. Sindsdien bezoeken elk voorjaar alle groepen 7 van Zaanstad het event. Naast alle scholen van de stichtingen Agora en Zaan Primair komen ook zelfstandige scholen uit Zaanstad naar het event. Inmiddels zijn ook basisscholen uit Wormer, Wormerland en Oostzaan welkom om deel te nemen aan PET Zaanstad.
 

Dani Bakkum Dani Bakkum
Tekenaar/Landmeter & Kennismaker bij Sturm