| Een verhaal van

Bijzondere mijlpaal: Henry en Peter 40 jaar in dienst!

Op respectievelijk 3 en 15 september 1980 traden Peter Onrust en Henry Haak bij Sturm in dienst. Het jaar waarin Joop Zoetemelk, als tweede Nederlander in de geschiedenis, de Ronde van Frankrijk won. Met de indiensttreding bij Sturm in 1980 hielden Henry en Peter het niet voor mogelijk dat ze 40 jaar na dato nog altijd bij hetzelfde bedrijf zouden werken. Toch zijn ze nog elke dag blij met het toen gekozen pad. Samen met de mannen vierden we de bijzondere mijlpaal op de bouwplaats. Frenk Clemens bracht hen een bezoek en trakteerde de jubilarissen op gebak en overhandigde bloemen en cadeaus. 

Peter is betrokken en altijd bezig met veiligheid
Peter Onrust begon 40 jaar geleden als Leerling Grondwerker bij Sturm. Hij werkte graag met Hendrik Witbaard en Jan Kamberg, collega’s van wie hij ontzettend veel leerde. Inmiddels werkt Peter veel zelfstandig. Zelfs na 40 jaar is hij nog altijd oplettend als het gaat om mogelijke verbeteringen op de werkvloer. Frenk Clemens: “Als Peter op kantoor is, komt hij altijd even bij mij in de deuropening staan. Hij vertelt dan wat er leeft bij hem of komt met verbetervoorstellen. Wordt enorm gewaardeerd. Hij is ook altijd bezig met veilig werken. Peter is een betrokken medewerker die graag goed zijn werk doet, bij voorkeur met een to do-lijstje op zak, zodat hij niets kan vergeten.”

Hoge eisen stelt Henry, aan zichzelf en aan zijn omgeving
Op 15 september 1980 werd Henry Assistent Grondwerker bij Sturm. Hij werkte zich later op tot shovelmachinist, maar dat bleek toch niet helemaal zijn ding te zijn. Opnieuw koos hij daarom voor de functie van grondwerker. Henry proefde tussendoor ook nog kort van het leven als kraanmachinist op een kleine kraan. Wat verder in zijn loopbaan bij Sturm beet Henry zich vast in saneringswerk. Frenk Clemens: “Bij het saneringswerk wordt Henry’s bijdrage zeer gewaardeerd. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving, werkt ontzettend nauwkeurig. Mensen zoals Henry zorgen voor een goed eindresultaat, dat is enorm waardevol voor het team en de organisatie.”


Op de foto: Frenk Clemens (links) en Henry Haak

F.J.M. (Frenk) Clemens F.J.M. (Frenk) Clemens
Directeur & Kennismaker bij Sturm