Loek Zandvliet nu volwaardig kraanmachinist bij Sturm met vakdiploma op zak!

Zo’n 5 jaar geleden kwam Loek Zandvliet bij Sturm in dienst. Een jonge vent en nog zo groen als gras. Hij ging bij ons aan de slag als grondwerker en maakte zo kennis met de grond-, weg- en waterwerkzaamheden. Later, zo’n 2,5 jaar terug, rolde hij als vanzelf in het werk van kraanmachinist en mocht al regelmatig de machine besturen. Hij begon zijn opleiding tot Kraanmachinist bij SPG-NH en inmiddels heeft hij het officiële vakdiploma op zak. Enkele weken geleden mocht hij deze tijdens de diploma uitreiking bij SPG Noord Holland in Heerhugowaard in ontvangst nemen. Proficiat Loek!
 
Onder de vleugels van doorgewinterd kraanmachinist Gerrit Visser
Als leerling-kraanmachinist kwam Loek onder de supervisie van Gerrit Visser, een machinist die inmiddels tot de harde kern van Sturm behoort. Gerrit ‘voedde zijn nieuwe leerling een beetje op’ zoals hij dat zelf noemt en doet dat eigenlijk met alle jonge jongens die hij mag opleiden. “In het begin moet je ze even motiveren en aanzwengelen.” Gerrit over de leertijd van Loek: “Het is ontzettend mooi om ze te zien groeien in hun vak. Loek kon al een klein beetje uit de voeten met de machine, omdat hij een agrarische achtergrond heeft en ook een maat heeft in de kranen. Dat scheelt een beetje. Inmiddels heeft hij mij niet meer nodig. Af en toe natuurlijk, als hij een vraag heeft. Het is mooi dat de oudere garde bij Sturm de jonge jongens op weg kan helpen.” Gerrit heeft al 30 jaar ervaring als kraanmachinist en is sinds 5 jaar leermeester bij Sturm om nieuwe aanwas op te leiden tot kraanmachinist.  
 
Loek is blij met zijn diploma en status van kraanmachinist
Loek: “Het voelde heel natuurlijk dat ik van grondwerker de richting van kraanmachinist op ging. Ik rolde er als het ware vanzelf in. Van Gerrit heb ik veel mogen leren, ook al zagen we elkaar niet op elk werk. Vragen stellen kon ik wel altijd. Ik vind het ontzettend mooi om met machines om te gaan en ben heel trots dat ik mijn diploma heb gehaald.”