Nieuwste model Hitachi graafmachine voor onze Loek

Afgelopen zaterdag overhandigde Martin Visser (internationaal vertegenwoordiger bij Hitachi) aan ons een gloednieuwe Hitachi mobiele graafmachine. Het is de ZX175-W-7, een nieuw model in de Zaxis-7 serie. Een compacte short radius van rond de 18 ton, met een verkorte zwenkradius aan de achterzijde en hiermee binnenstedelijk veilig inzetbaar. Met deze nieuwe graafmachine zetten we weer een mooie stap in het verduurzamen van ons materieel. De graafmachine voldoet aan de schoonste techniek Stage V.

 Loek Zandvliet, ‘eigenaar’ van de nieuwe graafmachine was volledig betrokken bij de aanschaf en mocht al zijn wensen uitspreken. Loek: “Dat waardeer ik enorm. Acht jaar geleden begon ik bij Sturm als leerling-grondwerker en leerde ik voor kraanmachinist bij het SPGNH. Na succesvolle afronding van mijn opleiding kwam ik als kraanmachinist bij Sturm in dienst en nam destijds de machine van een collega over. Het is voor het eerst dat ik nu met een gloednieuwe graafmachine mag werken. En met extra’s, zoals sier- en werkverlichting, een chrome uitlaat, wielbesturing op de joystick, draaikantelstuk incl. gripper en ingebouwde gps is de machine voor mij meer dan compleet!”

De giek van de ZX175-W-7 bestaat uit een 2-delige boom met graafarm en biedt daarmee ruime flexibiliteit op het werk. En hoewel een mobiele graafmachine (ten opzichte van een rupskraan) qua bewegingsvrijheid beperkter is op onverhard werkterrein, is het een groot voordeel dat de machine goed over de verharde weg rijdt zonder kans op schade.

Na een uitstekende staat van dienst bij Sturm, verantwoord gebruik door Loek en uitstekend onderhoud door onze monteur Jan Wouda krijgt de oude graafmachine nu een tweede leven bij ons zusterbedrijf DeJongCeba.
 
Wij wensen Loek veel werkplezier met zijn nieuwe machine.