| Een verhaal van

Sturm draait warm voor Slotakkoord Beverwijk

Onze mannen hebben het warm! Want de nieuwbouw van Slotakkoord in Beverwijk is eindelijk uit de startblokken. De nieuwbouwplannen lagen om verschillende redenen al jaren op de plank, maar begin van dit jaar kreeg Sturm opdracht voor het bouwrijp maken van de locatie. Slotakkoord bestaat uit 20 koopwoningen en 54 huurwoningen en vormt de afronding van de Broekpolder, een gewilde wijk in Beverwijk. Sturm ontwikkelde in samenwerking met BodemPlan en in opdracht van woningbouwvereniging WoonopMaat een klimaatadaptief ontwerp voor de ondergrondse en bovengrondse infra. Met de uitvoering zijn we inmiddels goed onderweg. Vorige week hebben we de bouwrijpwerkzaamheden afgerond.

Klimaatadaptatie is een serieus aspect bij dit groene woningbouwproject. Sturm ontwierp de buitenruimte zo, dat regenwater dat op de bestrating valt, via de trottoirs en wegen in groenstroken terechtkomt. Hemelwater wordt zo vertraagd afgevoerd en ontlast daarmee het riool. Het ontwerp is naar de wensen van de gemeente Beverwijk vormgegeven, waarbij groen een prominente rol speelt.

In het najaar, na zetting van de bodem, leggen we een nieuw rioolsysteem aan, brengen we de bouwwegen aan en graven we de bouwkuip uit zodat bouwende partner NewBouw van start kan met de bouwwerkzaamheden. Aan het einde van de bouw maakt Sturm de wijk geheel woonrijp. We brengen nieuwe bestrating aan in zowel de buitenruimtes als privéruimtes, sluiten de woningen aan op het riool, plaatsen openbare verlichting en brengen groenstroken aan. Naar verwachting is de Broekpolder in 2025 vierenzeventig woningen rijker.


Meer over nieuwbouwproject Slotakkoord lees je hier.

Impressies: ENZO architectuur N interieur

ing. Vincent van Vliet ing. Vincent van Vliet
Projectleider & Kennismaker bij Sturm