Sturm zet stappen door synergie binnen Bussola Groep

Jaarverslag 2022 

Het ging infra-aannemer Sturm in 2022 opnieuw voor de wind. Omzet en orderportefeuille noteerden beide een ‘all time high’ en de vooruitzichten voor
2023 zijn gelijkluidend. “Wij hebben veel te danken aan de Bussola Groep,” zeggen Niels Buijs en Vincent van Vliet. Door de schaalgrootte en synergievoordelen hebben wij in de afgelopen jaren mooie stappen kunnen zetten.” 

“Sturm staat echt in zijn kracht sinds het onderdeel is van de Bussola Groep. Veel gezamenlijke processen binnen de groep zijn geprofessionaliseerd, bijvoorbeeld op het gebied van ICT, finance, KAM en human resources. Maar ook de projectadministratie van de afzonderlijke bedrijven is geüniformeerd en optimaal inzichtelijk gemaakt met meer inzicht en overzicht als resultaat. Kortom, allemaal groepsbrede zaken waardoor je als individuele onderneming sterker wordt. We kunnen meer focussen op onze core business. En het heeft de Bussola-partnerbedrijven dichter bij elkaar gebracht, we doen meer samen.”

Nieuwe stappen zetten
“Door het aanstellen van een eigen, interne ICT-er binnen de groep zetten we ook weer nieuwe stappen vooruit op automatiseringsgebied: alles op elkaar aansluiten, maar wel met software die specifi ek toepasbaar is per bedrijf. Want elke onderneming in de groep heeft z’n eigen activiteiten, karakter en bedrijfsvoering. Ook voor managementsystemen (Kwaliteit, Arbo en Milieu) is een KAM-coördinator aangesteld. Doel: onze managementsystemen naar een hoger niveau brengen zodat wij als Sturm de klantvraag steeds beter beantwoorden en ons continue blijven verbeteren. Zeg maar: de KAM-eisen maximaal in het DNA van onze workflow verankeren. Dat is belangrijk, omdat de markt meer en meer zekerheden verlangt.”

SimsalaBIM
Terwijl de kracht van Bussola Groep belangrijk is voor Sturm, zijn de individuele bedrijfsprestaties indicatoren voor eigen succes. “Zowel bij ontwikkelaars als bij overheden zijn we steeds meer betrokken aan de ‘voorkant’ van projecten, dus in de ontwerpfase. Dat is een goede ontwikkeling voor alle betrokkenen, omdat in die fase vaak besluiten worden genomen die het eindresultaat bepalen. En dus is je meerwaarde als specialist in complexe grond-, weg- waterbouw juist dáár te bewijzen. Mede daarom investeren we nog steeds in BIM. BIM maakt het mogelijk om in het voortraject de ontwerpen van verschillende partijen al in 3D met elkaar te vergelijken, clashes op te sporen én op te lossen nog voordat we buiten de bodem in gaan.

Is BIM volledig geïntegreerd in de keten, dan is een naadloze samenwerking mogelijk tussen alle betrokken bouwpartners. Deze integrale afstemming leidt tot een korter en efficiënter bouwproces, en vergroot het inzicht in het project. Sturm visualiseert steeds meer en vaker de ondergrond van een project, de uit te werken riooltracés en andere objecten in de bodem om in het werk problemen met andere leidingen of constructies te voorkomen. Dat doen we samen met onze collega’s van BodemPlan.

Voetbal in Alkmaar zakelijk gezien
AZ strijdt mee in de voorhoede van de Eredivisie. In het AFAS stadion in Alkmaar beschikt de groep over vier comfortabele Bussola Business Seats, die wisselend ter beschikking staan aan zakelijke relaties van de Bussola-bedrijven. Zo’n avondje AZ is zakelijk gezien een prima investering, die mogelijk is geworden doordat onze bedrijven ‘onder één hoedje spelen’. Sportief teamwork dus, waarbij steeds nieuwe kansen worden gecreëerd!

Op zoek naar nieuwe collega's
De orderportefeuille van Sturm in Zaandam is goed gevuld. “Daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe collega’s om het team uit te breiden. Kijk op onze Werken Bij-pagina voor openstaande vacatures,” aldus Niels en Vincent. “En kom gauw kennis maken.”