Sturm’s stratenmaker maakt carriereswitch en vindt nieuwe werkplek achter het stuur van onze hagelnieuwe Ahlmann AZ95f

Onze oude laadschop ging met pensioen. Daarom hebben wij in november een splinternieuwe Ahlmann AZ95f laadschop in gebruik genomen. De nieuwe machine is voorzien van een zwenk arm om het werken in binnenstedelijk gebied makkelijker te maken en een overdruksysteem voor het werken met verontreinigde grond. De laadschop wordt aangedreven door een stage V motor waardoor hij voldoet aan de strengste CO2 en stikstof emissienormen voor materieel. De nieuwe Ahlmann is ‘het kantoor' geworden van Maurice Kraaij, onze kersverse machinist in opleiding. 

Maurice is ruim 6 jaar stratenmaker geweest bij Sturm, maar zijn lichaam gaf na 4 jaar al aan dat het leed onder het zware werk. Om ernstige en chronische klachten voor te zijn, zochten we intern naar een oplossing. Vanuit de overheid wordt duurzame inzetbaarheid van medewerkers gestimuleerd wat het voor bedrijven mogelijk maakt om met financiële steun werknemers om te scholen. Maurice koos met de opleiding tot Machinist voor de overstap van de straat naar het stuur. 

Ontzettend naar zijn zin heeft Maurice het op de nieuwe shovel: “Het is natuurlijk even wennen en ik ben vooral heel voorzichtig met alles, omdat het een nieuwe machine is. Maar alles werkt heel fijn, ik ben heel blij met mijn werkplek.” Met Maurice z'n opleiding gaat het goed, inmiddels heeft hij 2 jaar doorlopen. Met één avond per week in de schoolbanken bij SPG-NH zal het Maurice lukken om binnen nu en 2 jaar zijn diploma te behalen.